Auli De

Auli De is geboren in India in een plaats genaamd Pondicherry. Ze verhuisde naar Paramaribo, Suriname toen ze vijf jaar was. Als kind in Suriname genoot ze heel erg van de tekenlessen op school onder leiding van dhr. Woei. Dankzij zijn inspiratie en aanmoedigingen heeft zij deel genomen aan de internationale tekenwedstrijd georganiseerd door de “Association For Education Through Art Republic of China” en behaalde een Bronze Medaille.

Auli De

Auli De heeft het schilderen zichzelf eigen gemaakt door zelfstudie. Ze haalt haar inspiratie voor de prachtige kleuren van de tropen uit haar vakanties naar de Bahamas waar ze lessen heeft gehad van de bekende kunstenaar Donald Russell in Nassau.

Enkele originele schilderijen zijn te zien bij de Aitkens Studio en het Museum of Folk Art in Nassau, Bahamas.

Momenteel exposeert zij vooral haar nieuwere werk zowel nationaal als internationaal.


Auli De

Tropical Art

In 2005 kreeg ze een dochter en stopte ze met werken. Ze is toen full-time moeder en kunstenares geworden.

In 2008 richtte zij Tropical Art op en begon haar eigen inspiraties op doek vast te leggen: de prachtige turquoise kleuren van tropische stranden en de onderwaterwereld van de blauwe oceaan. 

Na het deelnemen aan een wijkevenement kreeg zij verzoeken om schilderworkshops te geven op scholen. Om aan deze wens te voldoen is zij zich in 2009 gaan richten op het geven van schilderworkshops voor kinderen. Na een jaar lang intensief geschilderd te hebben hangen er inmiddels meer dan honderd kunstwerken op kinderdagverblijven en opvangen in de regio Zuid Holland.

In 2012 heeft Auli haar schilderijen geëxposeerd tijdens de Regionale Kunstdagen in Rotterdam en Almelo. Vanwege de hoge waardering die bij de Regionale Kunstdagen voor haar werk is geuit, mocht zij deelnemen aan de Nationale Kunstdagen in Ahoy Rotterdam.

Tropical Talents

Illusion

In 2012 wilde ze iets anders gaan doen; enthousiast geworden door een figurantenrol in een aflevering van Peter R de Vries is zij gaan zoeken naar meer en met succes. In korte tijd heeft zij diverse (figurant)rollen gespeeld in series en films en heeft zij vaste figuratierollen weten te bemachtigen in de Nederlandse remakes Golden Girls en Aaf. In deze periode heeft zij diverse cursussen en trainingen gevolgd waaronder de Actorsstudio en de Stemnatraining bij Kemna Casting. Daarnaast is zij zich meer gaan toeleggen op fotoshoots.

New Tropical Art

In 2013 heeft zij het schilderen weer helemaal opgepakt en is zij een nieuwe abstractere stijl gaan ontwikkelen. Daarnaast is zij meer gaan exposeren en is wederom uitgekozen om haar werk te tonen op de Nationale Kunstdagen. In 2017 is zij terug gegaan naar de Bahamas en na nieuwe inspiratie heeft zij weer nieuwe tropische werken in een andere stijl. Op de Kunstdagen zal zij haar nieuwe kunstwerken exposeren. De Nationale Kunstdagen vinden in 2017 plaats op de Beursfabriek in Nieuwegein op zaterdag 11 en zondag 12 november 2017.

Tropical Talents: Meerdere talenten bij een persoon, different faces at different places


© Auli De - Tropical Art*Talents